Pazartesi, Kasım 28, 2005

kabuk adam

kabuk adam
bugün artık biliyorum: hayatın bizlere verip verebileceği tek odül, tek armağan, sevgi dolu bir insandır ve biz böyle bir insanı, ilk fırsatta katlederiz. sonra da, ömür boyu, bu asla bağışlanmayan günahın lanetini sırtımızda taşırız."

aslı erdoğan
kabuk adam

Pazar, Kasım 27, 2005

biçem alıştırmaları

biçem alıştırmaları
İlkbahar, günlerden pazar, bulvarda seyyar bir mekanik canavar, itibarlı vatandaşlar doluşmuş doksanar doksanar, biraz da yapmış rötar. Kibar, car car bir bekâr bu canavarda yer tutar. Bekârın yanında bir hıyar var; dar mekâna apar topar dolar yolcular; hıyar bekârın tepesine çıkar. Bekâr sonunda ağlar: “Nedir bu ısrar, benim ayaklar size aleyhtar mı, bre tacizkâr davar?” Fakat bakar hıyar biraz hunhar, hıyarın noktainazarından uzak bir yer bulup kayar.

Bar saar sonrar, Gar Senlazar, tekrar bizar bekâr, yanındar bar kafadar, bar düğmedenar bahsedar, paltosundar bar düğmedar.

raymond queneau
çev: armağan ekici
biçem alıştırmaları

Cumartesi, Kasım 26, 2005

oğlunuz öldü

abis
F. Hanım N. Bey,

Oğlunuz öldü. Onu ben öldürdüm. Beni hiç dinlemediği, hiç beğenmediği, bana hakaret ettiği, anneme küfrettiği, arkadaşlarıma kötü davrandığı, topluluk içinde diline hâkim olamayıp beni küçük düşürdüğü, beni hiç beğenmediği, işyerini vergiden düşürmek için eski sevgilisinin üzerine yaptığı, buna surat asmama bile izin vermediği, ayda üç aileye yetecek para kazandığı ve evin tüm masraflarını bana ödettiği halde sürekli parasızlıktan yakındığı, önüne gelene canım dediği halde bana bir kere bile demediği, haftasonları hava ne kadar güzel olursa olsun, vakit kaybetmeyelim diye, işim olmasa bile dışarı çıkmama izin vermediği, beni hiç beğenmediği, annemi özlediğim ve bunları, o bana değil de ben ona yapıyormuşum süsü vererek beni bile kandırdığı için öldürdüm onu. Nasıl anlatsam? Sinirimi bozuyordu. Gerçekten sinirlerimi bozuyordu.

Aslı Tohumcu
Abis